ערבית

השפה הערבית היא שפת המרחב בו אנו חיים, היא שפה אחות לעברית ושפה בינלאומית מבוקשת, היא לשונו של המיעוט הערבי הגדול בארץ ועל כן השפה הרשמית השנייה במדינת ישראל – ידיעת השפה הערבית היא נכס מעשי ותרבותי חשוב בתנאי משא ומתן ושלום ובתקופות משבר ומלחמה גם יחד.

מהם תכני הלימוד?

במהלך כיתות י’ – יב’, נרכשת בהדרגה שליטה טובה באוצר המלים של הערבית השימושית, בעיקר הערבית של אמצעי התקשורת, עד כדי קריאת עיתונות יומית אקטואלית. נלמדים קטעים נבחרים ויצוגיים מהספרות הערבית המודרנית ומהספרות הקלאסית והקוראן.

התלמידים מבססים ומעמיקים את שליטתם בדקדוק הערבי. כמו כן, נרכש מידע חיוני על מושגים ונושאים מרכזיים מהווי החברה הערבית ותרבותה ומהמתרחש בחיים המדיניים והצבאיים של העולם הערבי.

מבנה בחינת הבגרות:

ניתן לחלק את 5 יח”ל לבחינות מודולריות:
1 יח”ל – עיוני + בע”פ .
2  יח”ל – יא’ עיוני
2  יח”ל  – עיוני + בע”פ .

מהן המיומנויות הנרכשות ומהן חומרי הלימוד?

לצד שיפור מיומנויות הקריאה והכתיבה, נרכשות בהדרגה גם מיומנות ההאזנה והצפייה (רדיו טלויזיה) ומיומנויות התרגום מעברית לערבית ומערבית לעברית בעזרת מילונים. כמו כן, מפתחים את יכולת ההתבטאות בעל פה על נושאים נלמדים ונושאים חופשיים.

פ ע י ל ו י ו ת:

המגמה נתמכת על ידי צה”ל, המסייע גם בביצוע פעילויות חוויתיות . בכיתה י’ תלמידי הערבית יוצאים לגדנ”ע מזרחנים למשך ארבעה ימים למתקן של חיל המודיעין. בגדנ”ע הם נחשפים לחשיבות השפה ולתפקידי החיל  ותרומתו לביטחון המדינה.

כמו כן, מתקיימות בביה”ס פעילויות של חיל המודיעין/מקנה דעת.

מה משמעות לימודי הערבית מבחינת ההמשך, אחרי בית-הספר?

לימוד השפה הערבית בכיתות יא’ – יב’, הוא “כרטיס כניסה” לשירות בחיל היוקרתי והוא חיל המודיעין של צה”ל במגוון תפקידים מעניינים בעלי אתגר.

יודעי ערבית מבוקשים בכל זרועות הביטחון (צה”ל, שב”כ, משטרה וכו’) וכן בכל המשרדים והשירותים המשרדיים והממשלתיים, בעיקר משרדי הביטחון והחוץ, באוניברסיטאות ובמכוני מחקר בארץ ובעולם, בתחום המסחר והתעשייה – בקרב חברות בינלאומיות, המקיימות קשרי מסחר עם העולם הערבי, בענפי התיירות לסוגיה, בתקשורת לסוגיה (תחקירנות, כתבות, פרשנות והגשה) במקצועות התרגום והמתורגמנות הסימולטאנית, במערכת החינוך (הוראה, תוכניות הלימודים). גם רופאים משפטנים וכו’ זקוקים לערבית כדי לתקשר עם מטופלים ולקוחות דוברי השפה הערבית.